« Cola-vann og frokost-tv | Main | Sahara east side »

Khartoum

Karthoum, som på arabisk betyr enden på en elefantsnabel, er oprinnelig navnet på øya som ligger i skjæringspunktet hvor den Hvite- og den Blå Nil møtes. Her har vi etterhvert funnet oss til rette i et livlig strøk i planetens varmeste storby.

Mahmod, en egyptisk professor med uteseende til en gammeldags gentleman, inviterte oss med på omvisning i byen da vi var ferdig med å skrive forrige blogginnlegg. Han og broren har planer om å satse tungt innen byggebransjen i Sudan de neste par årene. Mye skjer i landet for tiden, kinserne er tungt inne, om noen uker avholdes første valg på 26 år. Brødreparet har tenkt å henge seg på, og planlegger å bygge skoler og sykehus i Karthoum såvel som Juba og Port Sudan i nærmeste fremtid. Professoren er i disse dager bare i gang med litt rekognisering først. Ettersom dagens blogging var unnagjort for vårt vedkommende, og profesoren tydeligvis var ferdig med dagens undersøkelser satt vi kursen til et av områdets billigste restauranter for et stort måltid mat. Mahmod, som har studert og jobbet på diverse universiteter i tilsammen 20 år i Tyskland og Østerrike hadde mye å fortelle om situasjonen i den arabiske verden. Ettersom man må gå hundre år tilbake i tid for å forstå dagens situasjon tok middagen flere timer, men det var nok å tygge på både fysisk og mentalt.

Søndag formiddag skaffet vi oss visum til Ethiopia i deres ny ambassade. Strømlinjeformet byråkrati gjorde at vi fikk visumet på timen, og vi er nå klare til å sette kursen videre sørøstover.

PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

References (1)

References allow you to track sources for this article, as well as articles that were written in response to this article.
  • Response
    Response: check over here
    Terrific page, Stick to the great job. Thanks a lot!

Reader Comments (5)

God tur videre :)
Godt å se at alt går på hjul.

Det virker som om dere har hatt et riktig så hyggelig besøk i Sudan til nå, så bra. :-)
Jeg trodde at dette kanskje kom til å være det verste landet på turen, ut ifra hva man ser i media.

Håper turen går knirkefritt videre!

03.16.2010 | Unregistered CommenterPål Ruud

Bra Greie på gang karer!

Hvor mye krøll med syklene har dere hatt så langt på turen?

03.18.2010 | Unregistered Commenterkim

Jeg er fremdeles glad jeg ikke er mora deres! Er nervøs bare Gard tar fly til Valencia for å besøke Kyrre... Det er fantastisk å lese bloggen dere skriver. Og følge dere i tankene (hadde ikke turt annet, tenker jeg). Dere må jo bli tre vise menn av denne turen, hva?
god tur videre og lykke til!
masse klem fra Unni

Har med stor iver lest meg igjennom turen deres fra syria til sudan, meget spennende lesning! Morsomt at det går så bra som det gjør, skjønner at dere ligger bra an i forhold til å nå målet. Håper Ethiopia går smertefritt, følger med på satelitten. Lykke til videre!

03.27.2010 | Unregistered CommenterEirik Janssen

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>