Om ekspedisjonen

Det skjedde en dag i 2006 at de ferske Blindernstudentene Øyvind, Andreas og Jørn satt i kantina på Samfunnsvitenskapelig fakultet og prata. Andreas var nylig kommet hjem fra et halvt år i Zimbabwe, mens Øyvind og Jørn var ferdige med militæret. Blindern var koselig nok det syns de, men de ble den dagen enige om at det også hadde vært greit å sykle fra Nordkapp til Kapp Agulhas, Sør-Afrika.

Våre mål for ekspedisjonen:

- Vi tror sykkelturen vil bli en stor opplevelse for oss i seg selv. Den er ca. 19.000 km lang, går gjennom ca 20 land og mange varierte steder, kulturer og folk. Vi håper derfor å oppleve mye fint, masse spesielt og sikkert en del besynderlige ting, altså en hurv med inntrykk. Det her vil vi fortelle om på nettsiden vår underveis. Til deres frie nytelse, gratis til og med.

- Den litt mer seriøse delen av ekspedisjonen vår er miljø- og utviklingsaspektet. Vi mener at noe er ulidelig galt når verden er forblitt urettferdig fordelt med strukturer som holder det ved like, selv om de fleste vet hvordan ståa er. At hele klodens miljø er på bristepunktet gjør heller ikke tingene bedre. Vi håper derfor, gjennom sykkelekspedisjonen vår, å formidle noen av disse problemene, hva som kan gjøres for å bedre situasjonen og alle de spennende prosjektene på veien der det faktisk gjøres noe.

- Ingen sykkelekspedisjon er komplett uten en veldedig sak. Vårt mål er å samle inn 500.000 kroner til UNICEF-prosjektet Schools for Africa.

Vi startet på Nordkapp den 25. august 2009 og var fremme på Kapp Agulhas den 3. august 2010.