« Kapp til Kapp på P3 | Main | Finland - Stereotypenes land »

Pit-stop i Ivalo

Vi har nå kava oss en omtrent femten mil inn i finsk terreng. De finske skoger er nå rundt oss på alle kanter, men titt og ofte dukker det likevel opp noen mennesker. Nesten alle er fulle eller jobber med saken.

Vi våkna til sol dag også, men det skya dessverre til utover dagen.

Etter ei fin natt like utenfor Inari har vi nå syklet de knappe fire milene ned til Ivalo. Denne bygda ligger i ei lysning midt i ødemarka, og har i tillegg til to dagligvarebutikker og et gatekjøkken også et lite hotell. Stort mer er det vanskelig å si om plassen. Trådløst internett har nesten ingen hørt om, og engelsk snakker kun noen få utvalgte. Men det er dermed ikke sagt at finnene ikke er opptatt av språk. Neida, for nesten hvert eneste veiskilt har to navn, som oftest bare med minimale variasjoner.

Finlands strategi for å stimulere landets økonomi etter finanskrisen består av å lage alle skilt dobbelt så store med små variasjoner i navn ingen legger merke til.

PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

Reader Comments (2)

Sitter og koser meg med Jelly Belly bønner som jeg fikk av Øyvind bror i bursdagsgave (Nam!) imens jeg er innom siden deres hver dag. Veldig bra blogg dere har! Gleder meg til å lese mer. Klem fra søs

09.5.2009 | Unregistered CommenterCamilla

Noe må de da leve av i Finland også! Nummer to, altså javri, er forresten samisk.

Järvi/jävri betyr forøvrig innsjø.
Av andre nyttige gloser, kan jeg anbefale "perkele".

09.5.2009 | Unregistered CommenterRunar

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>