Pit-stop i Ivalo
fredag, september 4, 2009 at 16:57
KapptilKapp in Finland, Finland, Inari, Ivalo

Vi har nå kava oss en omtrent femten mil inn i finsk terreng. De finske skoger er nå rundt oss på alle kanter, men titt og ofte dukker det likevel opp noen mennesker. Nesten alle er fulle eller jobber med saken.

Vi våkna til sol dag også, men det skya dessverre til utover dagen.

Etter ei fin natt like utenfor Inari har vi nå syklet de knappe fire milene ned til Ivalo. Denne bygda ligger i ei lysning midt i ødemarka, og har i tillegg til to dagligvarebutikker og et gatekjøkken også et lite hotell. Stort mer er det vanskelig å si om plassen. Trådløst internett har nesten ingen hørt om, og engelsk snakker kun noen få utvalgte. Men det er dermed ikke sagt at finnene ikke er opptatt av språk. Neida, for nesten hvert eneste veiskilt har to navn, som oftest bare med minimale variasjoner.

Finlands strategi for å stimulere landets økonomi etter finanskrisen består av å lage alle skilt dobbelt så store med små variasjoner i navn ingen legger merke til.

Article originally appeared on Kapp til Kapp - Sykkelekspedisjon på langs over verden, fra Nordkapp til Kapp Agulhas (http://kapptilkapp.no/).
See website for complete article licensing information.