« Sahara east side | Main | En fergetur til Sudan »

Det er deilig å være norsk...

Vi tok inn på Alneel Hotel...

...Og fikk med oss en fantastisk solnedgang etterpå.
Idyllisk stemning over Wadi Halfa.

Vi hadde en natt på hotell i fergebyen Wadi Halfa for å ordne reisetillatelse hos poilitiet. Det er litt av en prosess som i bunn og grunn består i å løpe mellom åtte poster der stempler, underskrifter, frimerker og beskjeder på arabisk blir festet på et a4-ark. Opplegget kan minne om et rebusløp, bortsett fra at vi stort sett ikke aner hva som foregår. Til slutt fikk vi en underskrift hos politikapteinen før siste post klistret en liten lapp inn i passet vårt. Vi kunne gå.

Siste sjekk før vi legger ut på nye 1000 km mot Khartoum.

Etter natta i Wadi Halfa forstod vi at nivået på hoteller vi overnatter på vil synke enda et hakk i Sudan. Sandgulv, harde senger og dusj uten vann. Nå er vi på sykkeltur i Afrika. Siden vi forlot Wadi Halfa har det stort sett gått i sol, sand, vennlige folk og en og annen brus. Faren for regn er ikke overhengende her, så de to neste nettene ble tilbrakt ute i sanda. Temperaturen er relativt grei om natta, men om dagen går kvikksølvet gjerne opp til 45 grader.

De som sier at solkrem er for pingler har ikke sykla i Sudan!

I Bir (arabisk for brønn) fant vi en liten kafeteria som solgte egg og brus. Familien som dreiv stedet var trivelige og det var langt til neste vannhull, så det endte med at vi tilbrakte natta der. Det måtte vi selvølgelig bare gjøre var responsen da vi spurte om vi fikk lov. En innmura baskgård ble til soverom med himmelen som tak. Til frokost vanket det omelett, en rett som vi spiste til frokost, lunsj og middag hver dag de første fire dagene i Sudan.

Vi blir like godt mottatt hver gang i Sudan. Gjestfriheten er absolutt i toppklasse!På tide å skru på strømmen......Hogge litt ved......Og så er det på tide med middag!

Etter enda en natt under åpen himmel, denne gangen ved Nilens bredder, kom vi fram til byen Dongola. En by der vi kryssa fingra for å finne annen mat enn omelett, som vi stort sett har spist siden vi sykla inn i landet, en god dusj og mer brus. Dongola ble vi lovt skulle være en flott by, stor og med mye å by på. Vi skjønte fort at vi nå må legge forhåpningslista vår litt lavere når folk sier slikt. Riktignok fant vi en dusj og masse brus. Vi måtte imidlertid leite litt for å finne annen mat enn gammel frityrstekt fisk og dårlig stekt shawarma. Og byen har ikke så mye mer å by på annet enn særdeles trivelige folk, men det finner man stort sett overalt her i Nord-Sudan. Det skal være noen severdige pyramider like i nærheten, utenom det er ikke Dongola en by vi umidelbart vil anbefale for andre turister. Vi sykler straks videre med kurs mot Khartoum.

En av dagene sykla vi inn i en landsby og spurte om det gikk ann å kjøpe kald brus...

...Men sudanerne foretrekker å drikke varm te, og vi ble pent nødt til å gjøre det samme.

Alle skal være med på bildet!

Esel og mulldyr er fortsatt populært.Også kameler står høyt i kurs.I Sudan er det nok av solstråler og vi har brukt solcellepanelet vi fikk av powershop.as flittig.Det er varmt som helvete i Sudan......Og da er det deilig å ta ei pause!Landskapet i Nord-Sudan har vært flott!Jørn har bytta ut sykkelen med esel.

PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

References (2)

References allow you to track sources for this article, as well as articles that were written in response to this article.
  • Response
    Response: my review here
    Amazing Webpage, Carry on the great work. Thanks for your time.
  • Response
    Response: uggs outlet
    999 An important part of every girl wardrobe are her footwear.

Reader Comments (4)

Jeg er imponert :-)

03.13.2010 | Unregistered CommenterTrygve Pløhn

Haha, tidenes gangstabilde det med Jørn, te-en og "G-Unit". Kongeblogg folkens!

03.13.2010 | Unregistered Commentermarko

I would not eat them here or there.
I would not eat them anywhere.
I would not eat green eggs and pop.
I do not like them, at every meal stop.

03.13.2010 | Unregistered CommenterDr. Seuss

i know that solar panel!!

03.14.2010 | Unregistered Commenterell

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>