« Politivold | Main | MONEY! MONEY! MONEY! »

Bahir Dar

Bahir Dar er litt av et sted altså. Byen ligger idyllisk til rett ved den Blå Nilens kilde, Lake Tana og har nesten to hundre tusen innbyggere. Den er kjent for sine brede gater med palmetrær, men burde være like kjent for de gode juice-barene. Med fersk papaya, mango, guava, avokado, banan og appelsin i sola er det vanskelig å ikke trives her. 

Vi tenkte det var greit med en liten pause fra syklinga og tok en båttur ut på Lake Tana, Etiopias største innsjø. Der så vi flodhester, pelikaner og et 900 år gammelt kloster. I klosteret hadde de blant annet to massive steiner som klang som kirkeklokker og en hyggelig prest. De grodde også kaffe, bananer, mango, m.m. utpå klosterøya. Etterpå dro vi inn igjen og drakk mer juice. Vi skulle gjerne tilbrakt et par dager til i Bahir Dar, men nå er vi såpass gira på å komme oss til Addis Ababa at det får vente til neste gang. Vi kan i alle fall anbefale et besøk til denne hyggelige byen!

Øyvind koser seg...Andreas gjør sitt beste for å blende inn blant de lokale......Men det viste seg at han kjørte feil type båt for å gjøre det.


PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

Reader Comments (3)

Hva er tankene deres om ruta framover? Hvordan er kursen? Leste dere må begynne å tenke på ville dyr, hva slags forhåndsregler tar man mot løver, leoparder og det som verre er?

04.9.2010 | Unregistered CommenterEirik J.

Ruta framover går rett sørover gjennom resten av Etiopia, gjennom Nord-Kenya, som kan bli en spennende etappe, og videre til Tanzania. Vi kommer nok gjennom en del områder med dyr, så vi kan ikke slenge oss i teltet hvor som helst. Vi får bare prate med lokale og ta det som det kommer...

04.10.2010 | Unregistered CommenterØyvind

Har dere kommet dere forbi Addis? Skal dere gjennom Awassa?
Jeg befinner meg i Addis frem til 12, saa drar jeg til Awassa i en uke, hadde vaert goy om jeg klarte aa mote dere.

04.10.2010 | Unregistered CommenterMerete

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>