« Så over til noe helt annet | Main | Atatürk »

Farvel Tyrkia, farvel!

Iskenderun var et hyggelig sted. Vi fant et rimelig hotell og ble derfor noen dager i byen. Hotell Yukselen manglet varmtvann, men tok det godt igjen med en varm velkomst og god stemning i lobbyen. Mens en nederlandsk skribent la ut om arabiske vaner og kultur til langt på natt, satt en gammel seiler og klappa i takt med det tyrkiske danseshowet som surret og gikk på TVen døgnet rundt. Han hadde nettopp gravlagt den fjerden kona si, men strålte likevel av godt humør.

Enda triveligere ble det da vi møtte på tannreguleringsspesialisten Egemen Kendi. Han tok oss under vingene sine og det tok ikke lang tid før han spanderte både sauehjerner, geiteballer og blåskjell på oss. Til dessert stappa vi i oss hver vår geitepenis. Seinere fikk vi omvisning i den nyoppstarta klinikken hans hvor han stolt viste fram utstyret sitt.

Det er vel en slutt på alt og vi måtte forlate byen vi koste oss så godt i. Med kurs østover tråkket vi på til like ved den syriske grensa. Der spurte vi noen ungdommer som dreiv et bilvaskeri om de visste av noen overnatting, og ble straks dratt med inn i garasjen deres. Stedet ble drevet av Ali på 22 år og kompanjongene hans. Sammen vasket de biler og solgte syrisk tobakk og bensin smuglet over grensa. Det var en vilter gjeng som hoiet og lekesloss kvelden lang En liten gutt ved navn Ramazan var litt i overkant vill selv for resten av gjengen. Vi syns derfor det var litt rart at det var han som hadde ansvaret for å fyre i oljeovnen de hadde plasser på noe papp midt i rommet til Ali. Det gikk som det måtte gå og det varte ikke lenge før det var olje utover gulvet som brant ganske bra. Så fulgte noen hektiske minutter hvor matter, papp og ovn ble bært ut og slukt. Ramazan Den Viltre var nær ved å sprute en svær flaske vann utover oljebrannen, noe som ville gjort situasjonen inne i bua til Ali ganske villere. Det gikk bra til slutt, men vi takket pent nei til å sove inne i oljeovn-rommet den natta og gikk for nabogarasjen istedenfor.

Vi tråkka ut av Iskenderun og opp mot fjellene.


PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

Reader Comments (6)

Are you having a battle?!!! Whatttttttttttttttttttttttttttt!. Awesome.

01.16.2010 | Unregistered CommenterLambert

Are you having a battle on the roof?!!! Whatttttttttttttttttttttttttttt!. Excellent.

01.16.2010 | Unregistered CommenterELL

Oops I posted twice. My bad.

01.16.2010 | Unregistered CommenterELL

E det shorts uttapå tights-stil dokk kjører? Tøøøft ;)

01.17.2010 | Unregistered Commenteranonym

Noen må jo si noe om den geitepenisen!!! Hvordan var den tilberedt? Var den stor? Var det seigt? Kan det klassifiseres som kjøtt, blodpudding eller ingen av delene? Takker på forhånd for svar...

01.20.2010 | Unregistered CommenterOdd

Geitepenisen fremstod som kokt, det var iallefall ikke snakk om mye "crisp". Den var saann passe seig, men smakte slettes ikke vaerst. Flere hakk bedre enn hjerne iallefall. Stoerrelsesmessig var den som en gjennomsnittlig menneskepenis. Boer proeves, da gjerne i kombinasjon med baller.

01.23.2010 | Registered CommenterKapptilKapp

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>