« Ferie og gjestfrihet | Main | Visum til Russland »

Eiker og vaksiner

Selv etter 150 mil er vi fortsatt i innkjöringsfasen. Dagene i Savonlinna brukes derfor for å få alt på stell för vi krysser grensa til Russland. Vi har hört mye skryt om finsk helsevesen, og dro derfor rett til sykehuset for å ordne siste runde med vaksinasjoner. Siden absolutt alt av sykehusets skilting var på finsk stilte Jörn seg opp i ei tilfeldig kö og ventet på tur. I begynnelsen var det litt frem og tilbake, men da vi endelig mötte en sykepleier som kunne engelsk gikk alt på skinner. Vår siste dose av rabiesvaksiner ble satt på helsestasjonen. Her slurpa vi også i oss et forfriskende glass Dukoral koleravaksine.

Jörn stilte seg i kö i en tilfleldig skranke.....og endte til slutt opp på riktig del av sykehuset

Etter sykehusbesöket dro vi ned til Savonlinna Sports Gear Serivce hvor vi fikk tak i ekstra eiker. Janne hadde gått god for stedet, og det var derfor ingen overraskelse at de faktisk hadde eiker i alle störrelser, selv til värt ukurrante bakhjul. Videre bestilte vi et russisk veikart hos den lokale bokhandleren, og begynte så på den vanlige diskusjonen om hvorvidt vi trenger oppvasksåpe eller ei. Starter man med oppvasksåpe er det lett å gå over til å også bruke et eget type vaskemiddel for klär, og slik baller det på seg. Et sted må man sette grenser, og siden shampo duger til begge deler blir det tullete å dra på mer enn vi allerede har med oss.

Öyvind er glad i eiker

PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

Reader Comments (2)

...jeg tenker at dette kan vi lære av alle mann. Jeg vil heretter begynne å dusje med klær på slik at disse vaskes, og samtidig ta oppvaska. Takk for at dere er så gode eksempler til etterfølgelse!

09.25.2009 | Unregistered CommenterCatharina

Strange that the instructions are in French

09.27.2009 | Unregistered CommenterErika

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>