« Noen rutiner | Main | Moskva »

Smolensk-Kiev: en transportetappe

Vi møtte såvidt på Kong Vinter i Russland. Vi bestemte oss for at vi ikke ville se han igjen så vi syklet på. Den siste uka har vi derfor tilbrakt mye tid på sykkelsetet. Likevel har vi hatt noen minnerike opplevelser.

Oeyvind og MC-Sergey

Foerstesiden paa "Working Way"

Etter å ha overlevert nøkkelen til MC-Sergey startet vi på en drøy ukes hardkjør da vi tråkket ut av Smolensk torsdag formiddag. Folk - som tydeligvis hadde lest dagens Working Way - vinket, hoiet og heiet oss ut av byen. Vi syklet til seint på kvelden før vi fant et overnattingssted. Et lite gjestehus med rimelig overnattingspris og biljardbord virket perfekt for oss. Det virket imidlertid ikke som vi var i målgruppen til establissementet, for da verten fikk se syklene og utstyret vårt fikk vi en lang utgreining på uforståelig russisk som endte med at vi måtte ut i mørket igjen.

 

Vi hjelper alltid til de gangene vi faar lov

Redningen var likevel ikke langt unna. Vi banket på et lite hus med en høy mur for å spørre om vi kunne slå opp teltet i hagen bak barrikadene. Det viste seg å være huset til Tanya og Valodye, et ekte russisk skøyerpar. Sammen med det besøkende paret Ivan og Natasha, og nabokona Ole gjorde de at oppholdet vårt ble svært minnerikt. Tull og tøys at vi skulle sove ute i telt - vi ble kjapt hushja inn. Natasha og Tanya gikk igang med et herremåltid mens mennene varmet opp banyaen. I mellomtiden fikk vi servert kålsaft og reint flesk.

  

Så ble banyaen varm og det var på tide med en vask. Prosedyrene var klare om ikke så godt forklart: man sniker seg forbi den iltre vakthunden på str med en ponni og inn i "forværelset" til banyaen. Der henger man fra seg de lange underbuksene og handduken og setter klar forfriskninger. Deretter hopper man inn i det dampene hete og bøtter på med vann på ovnen så øye-eplene brenner. Så langt minner det om en varm badstue, men det er før Ivan finner fram kvistene og ber deg legge deg ned på benken oppunder taket og hiver på nok en bøtte med vann. Han vifter voldsomt med laubaerrisen og gyver løs på den møre kroppen med stor iver. Etterpå banker man litt på seg selv før det hele avsluttes med en baljevask og forfriskninger i "forværelset".

Valodye var interessert i hvor vi hadde syklet...

....og snart var hele huset igang med aa gi raad om videre veivalg

Møre og forholdsvis rene stampet vi oss forbi hundemonsteret og inn i huset igjen, og etter at konene også tok en runde i banyaen satt vi oss ved bordet foran hauger av mat. Det var ingen dresskode, men det ble forventet at vi hvert fall tok et par runder vodka og spiste masse. Det ble hyggelig stemning og spesielt Ole, som shotta vodka som en maskin, viste seg å være en skøyer av rang. Etter maten og på morgenen ville de vise oss mye. De viste oss noen merkelige russiske folkedrakter, gjess, kaniner, masse ville festbilder og en hund med skabb de lo godt av. De ville også gi oss et gjeddehode, men vi endte opp med en porselenstallerken Ole hadde malt på, en flaske vodka ("Russian souvenir"), persille, flesk, egg og en nisselue med påskriften "god jul".

Det var godt og varmt innedoers Vi takket foerst nei til et gjeddehode som gave..  

 ..men endte opp med en ekstra tallerk i bagasjen

Ole og Ivan

 Natascha viste forenoeyd frem alle dyrene paa gaarden 

PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

Reader Comments (10)

Herlig å følge dere, Øyvind. Litt misunnelig og litt glad jeg ikke sitter på det sykkelsetet. Gleder meg stort til å se hva som skjer videre :)

10.30.2009 | Unregistered CommenterTeddy

hehe kjempe fornøyd med tallerkenbildet! Og ikke minst portettet med Ole og Ivan, ett par i alles hjerter. Stå på gutter gleder emg til neste oppdatering :)

10.30.2009 | Unregistered CommenterBjørnar

Herlig!

10.30.2009 | Unregistered CommenterSophie

Hehehe.. Helt fantastisk:) Dere opplever mye rart må jeg si!

10.30.2009 | Unregistered CommenterMari

FANTASTISK!! Har ikke ledd så høyt og godt på leenge:I) For en utrolig underholdende bildeserie (+ vittige kommentarer) Takk for at dere gjør dagen min litt mer festlig. Og Jørn: kjekt å se at du koser deg. Savne deg!! Klem

10.30.2009 | Unregistered CommenterStoresøster

utrolig artig lesning. liker alle de humoristiske vinklingene dere bruker

10.30.2009 | Unregistered CommenterThomas

fabelaktige innlegg! og jørn; jeg må si den barten din begynner å ligne på noe nå! God tur videre

11.2.2009 | Unregistered CommenterEndre

Å fytti det slaberaset der misunner jeg dere! fantastisk.

11.3.2009 | Unregistered CommenterHallvar

привет друзья я рад что у вас всё идёт хорошо и ваши приключения на российской земле продолжаются

11.3.2009 | Unregistered CommenterСергей

Thanks, Sergey! Russia was great fun for us.

11.3.2009 | Unregistered CommenterØyvind

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>