« 5 om dagen | Main | Dobbeltside i VG! »

Amøber, bakterieinfeksjon og tyfoidfeber

Fra Shashemene sykla vi videre mot Awassa som skulle være en litt større by. På veien stoppa vi ved et sted der de hadde hamburger og falt for fristelsen. Etter å ha slukt nedpå en bit merka Andreas at burgeren var helt rå innvendig og Jørns hamburger var ikke særlig mer stekt. Da vi kom til Awassa tok vi inn på et av byens billigste hotell og møtte så Merete, ei venninne av Jørn for å ta noen øl. Tilbake på hotellet (vi har vel egentlig blitt ganske liberale på hva som kvalifiserer som hotell, i Norge ville en stor del av stedene vi sover på heller blitt klassifisert som fjøs) fyllte både Andreas og Jørn hver sin skål med oppkast, og i tarmsystemet stod det ikke særlig bedre til. Å løpe frem og tilbake til en utedo der det ikke er lys og ikke vann til å vaske hendene med passa ikke perfekt denne natta. At sengene i tillegg var fulle av lopper og kakkerlakker gjorde ikke situasjonen bedre og da en ekstremt bråkete generator ble starta på morgenkvisten (strømbrudd som vanlig) var ikke humøret på topp. Det ble til at vi tok to ekstra pausedager i Awassa på grunn av sykdom, men etter det var vi så lei at vi bestemte oss for å sykle videre selv om formen ikke hadde blitt særlig bedre.

Tusen takk til Meretes bestemor som spanderte middag på oss i en restaurant der vi faktisk fikk det vi bestillte!

Før vi forlot Awassa gikk alle mann til minibanken for å ta ut penger vi så planla å veksle til Dollar. Etter at det faktisk fungerte å få ut pengene gikk vi inn på Dashen Bank. Der var det imidlertid ikke mulig å veksle fra Birr til Dollar, kun fra Dollar til Birr. Vi prøvde dermed Commercial Bank of Ethiopia og spurte en ansatt der om å veksle. Ikke noe problem sa han og bad oss stille oss i kø. Når det var vår tur fikk vi imidlertid beksjeden om at det var "government policy" at det eneste stedet å veksle fra Birr til Dollar i dette landet er i Addis Ababa. Irriterte på idiotisk byråkrati stompa vi ut av banken og må nå belage oss på å veksle store summer Birr på svartebørsen ved grensa til Kenya. Et par mil videre fra Awassa ble vi to ganger stoppa av politiet helt uten grunn. Første gang fikk vi spørsmålet "can you read the bible?" og "do you know Jesus?" og andre gang ble vi kommandert om å "give me the lenses!" som vi etter hvert forstod betydde "give me the license" og viste frem passet. Politimannen så ut som om han aldri hadde sett et pass før og angra vel med en gang at han i det hele tatt hadde spurt og vinka oss videre.

Jørn har vist frem passet og alt er i orden.

Øyvind satser på ekstra flaks ved hjelp Arsenal-underbuksa før kampen.

Etter et par dager der barna har vært litt mindre ville har det nå gått tilbake til helt sinnsyke tilstander og vi lar bildene snakke for seg:


Vi hadde en grei fanclub utenfor hotellet...


Et par dager etter vi forlot Awassa var formen ikke blitt særlig mye bedre. Jørn gikk til klinikken og fikk vite at han hadde fått amøber i magen. Både han og Andreas fikk ei pakke med rosa og lyseblå piller som skulle ordne opp. Det ble derfor litt av og på med syklinga de neste dagene og vi la ikke mange kilometerne tilbake de dagene vi faktisk sykla. I Yirga Chefe var både Jørn og Andreas i så dårlig form at de på nytt gikk til en klinikk. Begge hadde blitt kvitt amøbene, men Andreas hadde fått bakterieinfeksjon i magen og Jørn tyfoidfeber. Det er ille nok å få denne diagnosen i Norge, men når du er på landsbygda i Etiopia der matvalget er svært begrensa og du allerede er så lei det de har som det er mulig å bli, samtidig som om toalettene er av typen utedo proppfulle av larver som gir fra seg en helt sinnsykt ekkel lukt er det ikke topp…

Det er ikke rart man blir syk når det eneste man får kjøpt er kjøtt som har hengt i varmen og blitt bespist av fluer i kun en dag dersom man er heldig.

En av de flotte utedoene vi har brukt flittig i det siste. Denne var som de fleste andre proppfull av larver som ga fra seg en helt sinnsyk lukt.

Dette myggnettet var ikke særlig effektivt...

Man trenger litt tålmodighet for å bruke internett for tiden.

Vi møtte Bahrat som forklarte oss veien videre...

...Faktisk så nøyaktig at vi ble i tvil om han virkelig var fra Etiopia.

PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

References (2)

References allow you to track sources for this article, as well as articles that were written in response to this article.
  • Response
    Terrific Web site, Stick to the beneficial job. Thank you!
  • Response
    Amøber, bakterieinfeksjon og tyfoidfeber - Kapp til Kapp - Blogg - Kapp til Kapp - Sykkelekspedisjon på langs over verden, fra Nordkapp til Kapp Agulhas

Reader Comments (3)

Huff..Høres ikke greit ut å være syk i de omstendighetene! Går det bedre nå?

05.18.2010 | Unregistered CommenterMari

Vi blei kvitt bakteriane før Kenya så alt går bra no, bortsett frå at eg blei matforgifta på nytt i Nairobi, men også det er nesten bra igjen no.

05.20.2010 | Unregistered CommenterAndreas

Godt å høre det går bra igjen. Håper det var siste gang! Digger videoene dere legger ut. Fantastisk:)

05.21.2010 | Unregistered CommenterMari

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>