« Jordan | Main | Sightseeing »

Damaskus - Jerash

Den 27. måkte vi på ut av Damaskus og satte mot Jordan. Det har vært fint med en storbyferie, men to uker er egentlig nok. Derfor var det godt å prøve sykkelen igjen. Vi hadde nesten glemt oppmerksomheten vi får på sykkel her i landet. Tuslende rundt i byen er det nemlig ikke så mye hilsing og heiing, men straks vi setter oss på syklene våre starter det. Syrerne tuter og vinker som gale. Noen henger ut av bilvinduene i det de passerer oss og noen kjører ved siden av for å slå av en prat. En bil stoppet i veikanten foran oss og ville vi skulle gjøre det samme. Det gjorde vi og fikk servert syrisk snacks i form noen marsipanlignende småkaker de påstod var kylling. Så sa vi adjø og fortsatte hver vår ferd. En annen mann kom bort til oss med et mobilkamera, noe som forøvrig virkelig har slått gjennom i Syria, for å filme oss og utstyret vårt. Det gjorde han også til gangs. Hver eneste bolt og skrue ble behørlig dokumentert på Nokia-apparatet hans. På et punkt lå han nærmeste på kne for å få med opphengssystemet til BOB-hengerne våre.

På grunn av mangel på kjøleskap langs veien... ...har vi holdt oss til falafel.

Siste natt i Syria tok vi i Da'ra, et par km fra grensa til Jordan. Vi kostet på oss en natt på et hotell en fyr på motorsykkel viste oss. Det som han i lastebilen viste oss hadde nemlig pikkolo og havnet derfor utenfor våre budsjettrammer. Så etter en god natts søvn kunne vi prøve oss på en ny grensepassering. Allerede da vi skulle forlate Syria fikk vi imidlertid oss en overraskelse. De skulle nemlig ha 500 SYP for å la oss forlate landet, en avgift vi aldri hadde hørt om, men som viste seg å være riktig. Vi måtte derfor pent skrape sammen det vi hadde av ekstra-dollars og veksle dem over til Syrerne igjen. Først da fikk vi vemodig lov til å trille over til Kong Abdullah sitt rike. Vi har nemlig kost oss uhorvelig mye i Syria og anbefaler alle å ta en tur!

I Jordan måtte vi bli vant til nye plakater. Her var det Kong Abdullah og hans avdøde far, Kong Hussein som prydet veikanten. Det er greit med litt variasjon for vi har nok sett vår andel bilder av både Bashar Al-Assad og Atatürk. Vi la også straks merke til at Jordan og jordanere nok har mer penger å rutte med enn naboen i nord. Politiet kjørte feks rundt i nye Audi A6er istedenfor Mercedeser fra 60-tallet.

Jordan: nok et vennlig land......trolig med teknologi i særklasse.

En severdighet vi tok en liten omvei for å få med oss er de romerske ruinene i Jerash. Noen påstår at det er de best bevarte ruinene utenfor Italia og vi tviler ikke. Absolutt imponerende og noe vi kan anbefale for andre turister, spesielt de ruin-interesserte.

I dag vil vi også hilse til Ingrid og Maurdit i Sivert Nielsens gate. Håper alt går godt der oppe i nord.

PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

Reader Comments (2)

saa dere romer-showet i jerash? der de kler seg ut som gladiatorer, lekeslaass og loeper rundt med hest? fikk foelelsen at jeg hadde havnet i en astrix og obleix tegneserie da jeg var der. :)

02.6.2010 | Unregistered CommenterKristin

Herlig med Cyber City!

03.2.2010 | Unregistered CommenterTrine

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>