« P3 prat | Main | Syria- et litt annerledes land »

Damaskus دِمَشقُ

Vi har holdt oss en stund i Damaskus. Man kan si vi har feriert litt. Byen har mye å by på, og i gata hvor vi har slått oss til ro kan man få tak i flere hundre forskjellige fjernkontroller eller et utvalg av falkehetter. Øyvind hadde blitt langragga og har, til glede for våre lesere, klippa seg hos en av nabolagets mange frisører.

Damaskus er hovedstad i et land med mange eldgamle tradisjoner. Majoriteten av befolkningen av muslimer, og da i hovedsak sunnimuslimer. Men også andre forgreninger som alawitter, druzerer og ismailere er å treffe på i gatene. I den kristne delen av gamlebyen har vi funnet byens eldste utested. Ei brun kneipe på kanskje 15 kvaderatmeter kalt Abu-George. Akkurat hva slags form for kristendom brødreparet som driver stedet prakiserer er ikke godt å si, men syrisk-ortodokse, nestorianere, armensk-ortodokse og armensk-protestantiske holder koken i området. Puben er trang, har tre små bord og er alltid full. M an er som regel nødt til å stå en stund i vente på stol , og det fine med stedet er at når man først setter seg så befinner man seg på et bord uten kjentsfolk. Det er ikke annet enn en radio i lokalet og praten går livlig. En arabisklærer advarte oss mot hyener i fjellene mens noen arkeologer har fortalt om byens eldgamle historie. Akkurat dette med om Damakus er verdens eldste sammenhengende bebodde by i verden er omdiskutert på Abu-George.

Før vi sykla inn i Syria trodde vi at Aleppo var verdens eldste by. Dette etter en svært entusiastisk telefonsamtale med den norske konsulen i Iskenderun, Mr. Botrus. Vel inne i Syria fant vi imidlertid ut at Damakus var den eldste, men på Abu-George rangeres den eldgamle byen Jericho som favoritt av flere grupperinger. Jericho er imidlertid ikke eldst når det er snakk om å være sammenhengende bebodd.

Her er det bare å "zappe" i vei.

           

Vi sover under et halvtak på taket til 36 kroner natta.

Salg!

Pizzaen var ikke hot, men logoen minner til forveksling om "Pizza Hut".


Kjøttområdet like ved gamlebyen.

"Fred være med dere!"

Kaffestrøket.

Nøkkeldistriktet.

Øyvind kjøpte seg ei klokke.

PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

References (1)

References allow you to track sources for this article, as well as articles that were written in response to this article.

Reader Comments (1)

Damaskus er fantastisk! Var der to dager i sommer sammen med Anniken og Ingrid, og jeg er ganske sikker på at vi sov på samme hotell som dere!! Moro. Spennende å følge med på bloggen forresten!

01.25.2010 | Unregistered CommenterMaren

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>