« Partykåken | Main | På besøk i mopedbygda »

Ei natt i ørkenen

Etter en heller slitsom kveld og natt i mopedbygda følte Jørn seg elendig neste dag og etter 3 mil på sykkelen tok vi derfor inn på "Kairo Hotel" i Hama. Etter to rimelige netter her syklet vi videre sørover, forbi Homs med kurs mot Damaskus.

Det er ikke allverdens utvalg, men syriske dagligvarebutikker har sin sjarm.

Sør for Homs startet ørkenen og etter en stund var det ikke lenger mennesker ropende fra alle kanter. Da det gikk mot kveld nærmet vi oss i følge kartet Hasia, men stedet var mindre enn vi hadde trodd og plutselig hadde vi syklet forbi. Etter nok et par kilometer befant vi oss imidlertid i "Hasia Industrial City", et sted som bestod av en hel haug fabrikker. Akkurat hva de lager midt ute i ørkenen fikk vi ikke greie på, men et par arbeidere gav oss en boks ris og noen tomater før de satte seg på bussen til Damaskus. Hasia Industrial City var stengt for kvelden og vi tåkket videre.

Ørkenen i Syria er ikke av den myke typen, men består i hovedsak av små til middels store steiner. Det å plugge teltet til bakken kunne vi derfor bare glemme. Vi kokte opp litt tyrkisk pasta sammen med tomatene og stekte syrisk ris sammen med noen egg til kveldsmat. Måltidet var slettes ikke værst og mette krøyp vi ned i soveposene. Her hadde vi ei rolig natt uten forstyrrelser. Feberen hadde imidlertid ikke gitt slipp på Jørn som i tillegg til en svært stiv nakke også ble plaget av blodig avføring i løpet av natta.

PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

References (1)

References allow you to track sources for this article, as well as articles that were written in response to this article.
  • Response
    Amazing Webpage, Preserve the very good job. thnx.

Reader Comments (2)

aii, høres tungt ut jørn, god bedring.

01.20.2010 | Unregistered CommenterErik Espeland

Oj, oj... Bli bra igjen Jørn!

01.20.2010 | Unregistered CommenterGeir H

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>