« Att og fram - dobbelt så langt | Main | Gjestfrie Graven »

Farvel Karasjok


To netter i varme senger fikk vi!

De siste timene i Karasjok ble hektiske. Etter et tårevått farvel med Marit Graven hadde vi flere ærend igjen i bygda. Andreas fikk gjort sin borgerplikt, vi fikk henta rabiesvaksiner på apoteket og plukka opp et videokamera og Schwalbe-dekk på posten. Vi rakk også å stikke innom knivsmed Strømeng, alle sameknivers far. Der fikk vi en omvisning i det aller helligste og en opplæring i sameknivens historie og bruk. En god del smartere huka vi tak i et Finland-kart før vi satte kurs mot finskegrensa.

Vi måtte ta en liten stopp ved det lokale casinoet.

Vi fant Karasjok kommunehus.

Og jammen fikk Andreas stemt!


Det er ikke alltid lett å huske å klipse ut sykkelskoene. Øyvind leder statistikken med fire velt.

Jørn, Øyvind og Andreas foran sametinget.

Kursen er nå satt mot Rovaniemi i Finland.

I ingensland mellom EU og EØS campa vi, fikk spist Marits nybakte brød og satte rabiesvaksiner. Det ble litt lesing i bruksanvisningen før vi fikk det til, men vi tror at vi nå er vaksinert. Like før leggetid hørte Andreas lyder utenfor teltet. Det viste seg å være en sulten og nysjerrig huskatt som gjerne ville klatre litt på teltet. Vi håper dette blir det første og siste møte med rovdyr på turen.

Andreas har fått satt vaksina.

Jørn er klar for litt rabies.

Dagens høydepunkt: At rabiesvaksina ble satt før rovdyret kom. 

PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

Reader Comments (2)

huskatter er jo farlige, sykt, sykt farlige. bra dere fikk tatt den sprøyta! god tur til finland! der det er ingen rovdyr.

09.2.2009 | Unregistered CommenterZlata

Hehehe, ler meg i hjel av bildet med kirka og speleautomatene:) Godt at de spilleavhengige har kort vei til tilgivelse dersom de spiller bort hele husholdningsbudsjettet:) God tur videre! Ps: Fantastisk bra blogg.

09.3.2009 | Unregistered CommenterTrude

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>