« Nordkapptunnelen og Kåfjord | Main | Takk til Rica Hotels »

Avreisedagen!

Etter en lang natt med pakking og mekking på syklene kom vi oss ikke avgårde mot Nordkapp før kl 12. Andreas hadde da ikke sykla siden juli og Øyvind hadde aldri sykla med sykkelsko før. To velt med 30 kg hengeren ble resultatet. Uansett starta vi på de 34 km mot Nordkapp. Ingen match for tre gutter som skal sykle 25 000 tenkte vi, men det var før vi så skiltet "9% stigning, 0,2-3 km".

På vei mot Nordkapp.

Tre bakker og fire timer seinere passerte vi porten til Nordkapplatået. Øyvind hadde krampe på tre steder i hvert lår, det regna og det var 5 grader. Rica spanderte heldigvis inngang og suppe på oss så humøret retta seg kjapt

Øyvind, Jørn og Andreas på Nordkapp!

Jørn og Andreas skal til Sør-Afrika. Øyvind skal til månen.

Vi startet fra Nordkapplatået kl 20:00. Vi er faktisk på vei til Sør-Afrika nå. Ekspedisjonen er en realitet! En mil senere stoppet vi for natta. Vi slo opp teltet for første gang, brukte kokeapparatet for første gang og rullet ut de flunkende nye soveposene våre. Alt klaffet utrolig nok og vi er fornøyd! Øyvind tok venstre side i teltet, Jørn midten og Andreas lå og klagde på temperaturen på høyre flanke. "Det er jo august og eg frys sjølv om eg brukar meir klede enn når eg er ute på ski!"

Første teltplass.

Dagens høydepunkt: Da vi skulle entre Nordkapplatået møtte vi en tysker på motorsykkel. Han hadde blåst seg gjennom 5000 km for å nå Europas nordligste punkt, men 250 kr gadd han ikke betale for å komme seg ut på platået. Han snudde og starta på de 5000 km hjem igjen. Vi ønsker god tur!

PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

Reader Comments (2)

God tur, og tråkk på sydover, så blir det nok varmere ute på telt-flanken etterhvert.
Jeg stikker til Bali i morra, men som vanlige folk velger jeg flytransport i stedet for å ro. Hejdå.

08.27.2009 | Unregistered CommenterSiri OM

Artig å følge med dere gutter. Bare så dere vet det så har både jeg og muttern skjermbiilde med "hvor er vi nå" opp på jobben hele dagen. Ikke at det skal bli noe ekstra press på dere til å holde farta oppe, men klin til!
Ellers så satt jeg oppe foran skjermen i 10 timer i strekk. Det jeg fulgte med på et live-webkamera i Honningsvåg, med utsikt mot E-69. Dessverre måtte jeg tre av på naturens vegne et par ganger. Det var vel da dere sneik dere forbi..
Å glemme frokost vitner vel ikke akkurat om hva erfarne fjellfolk ville gjort. Tror Lars Monsen hadde snudd seg i grava, om han hadde vært død. For ikke å snakke om Lance.

08.27.2009 | Unregistered CommenterGeir H

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>