« Sykkellykter, Utviklingsfondet og intervju | Main | Fyrste langtur »

Mulige forandringer i reiseruta

Dagbladet (her og her) og VG (her) melder om at syv turister (varierer noe fra avis til avis) har blitt kidnappet og drept i Jemen. Vi har fulgt med på situasjonen i landet i lengre tid og det ser ut til at situasjonen stadig forverres. Det er derfor godt mulig vi må legge om reiseruta via Egypt og Sudan i stedet for å sykle gjennom Saudi-Arabia og Jemen. Vi er imidlertide litt fleksible og ser hvordan situasjonen utvikler seg underveis, men det ser nok dessverre ut til at Jemen ikke er et bra alternativ for tiden.

Det har også vært mye uroligheter i Iran de siste dagene pga. det mange mener er valgfusk fra Ahmadinejad's side. Dagbladet (her og her), VG (her) og TV2 (her) melder om at flere har blitt drept i demonstrasjoner. Vi håper imidlertid at situasjonen vil ha løst seg til det bedre innen vi er i Iran senere i år, og at vi får muligheten til å sykle gjennom ett av landene vi gleder oss mest til å besøke.

PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

References (1)

References allow you to track sources for this article, as well as articles that were written in response to this article.
  • Response
    Response: Check This Out
    Good Webpage, Continue the very good job. Many thanks!

Reader Comments (4)

3dje beste landed jeg har bod i(Iran). Selv om folk ser på deg som du kommer fra mars, så går det helt fint, bare man følger de normale lovene så flyter alt.

Pass på kjøpmennene, de lurer deg i Bazaren, jentene er utrolig flørtende, sminkete, nysgjerrige og hjelpsomme(mot kjøpmenn).
Går du på minneplassen, så ikke bli overrasket om du blir guidet rundt av en vildt fremmed person. Tilbudt kaker fra vildt fremmede mødrene, og invitert inn i en moskee for en historie time, fra fremmed stolt Iraner.

Bare husk på å ikke ha på et amerikansk eller engelsk flagg, så går det meste bra. Skal du smugle inn sprit, så husk å legg det i en svart søppelsekk, når du går gjennom tollen(hemmelig diplomat/ambassadør kode).

Det negative med din tur er som sagt, Iran tar imot mest flyktninger i hele verden(det jeg vet). De er omgitt av kriger og uroligheter, så en AK i sekken og 2 livakter er ikke så dumpt. Heller ikke dumpt å kjenne noen diplomater i FN.
God tur.

06.15.2009 | Unregistered CommenterWille

Hei!

Takk for kommentar og tips :)

06.15.2009 | Registered CommenterKapptilKapp

Folk blir drept og slått i hjel og du gleder deg til å sykle der???!!! herregud

06.16.2009 | Unregistered CommenterCyrus

@Cyrus

Folk blir faktisk drept og slått i hjel i norge også.

06.16.2009 | Unregistered CommenterWille

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>