« Kirker | Main | Kiev »

Mother Motherland

Vaare hviledager i Kiev har vaert svaert innholdsrike og vi har ikke kjedet oss et sekund. I forbindelse med et par visumspoersmaal var vi for en tid tilbake i kontakt med Bothild paa den norske ambassaden i Kiev. Hun ba oss om aa stikke innom da vi kom til byen og det gjorde vi. Bothild var dersverre bortreist da vi kom, men ambassadoeren, May og Johannes steppet inn i hennes sted og tok oss hjertelig i mot.      

Utenfor ambassaden

Olav, May og Johannes inviterte oss med paa en riktig saa trivelig lunch hvor vi fikk raad om videre veivalg og et innblikk i hvordan livet paa ambassaden utspiller seg. Senere ble vi invitert hjem til Johannes som vartet opp med hjemmebakt broed til kveldsmat.

Bakeren Johannes 

Det smakte godt med hjemmebakt broed Det er ikke bare i USA alt er stort. I det tidligere Sovjet er ting faktisk stoerre. Mother Motherland danker lett ut frihetsgudinnen med sine ruvende 102 meter mot 93 frihetsmeter. Hele statuen er bygd i titanium. Bare sverdet er 16 meter langt og veier 9 tonn.  

Mother Motherland

Vi har mellom sightseeing, blogginnlegg og andre skriverier, ogsaa tatt bilder for VG de siste dagene. Hans Christian landet i Kiev soendag kveld, og vi har mellom hyggelige kaffekopper knipset i vei.   

Vgs Hans Christian paa jobb I gaar, like foer vi forlot hostellet for aa skrive forrige blogginnlegg, snubla det en fortapt amerikaner inn paa hostelt der vi bor. Mannen var 75 aar og hadde blitt svindlet for 4-5000 dollar. Med kun en liten baerepose med bagasje kunne han fortelle at et ekteskapsbyraa hadde lurt ham, og at droemmen om ei ukrainsk jente i tjueaarene naa var brast i grus. Rundlurt for alle pengene han hadde maatte amerikaneren flytte fra hotellet hvor han opprinnelig bodde, og befant seg paa en kafe da hans naivitet ble offer for nok en uforutsett hendelse. 75-aaringen fant det nemlig lurt aa spoerre en ungdomsgjeng paa nabobordet om aa se etter bagasjen hans naar han skulle paa do. Baade bagasje og ungdommer var saaklart borte vekk da amerikaneren var ferdig paa toalettet. I paavente av en bankoverfoering fra Maryland hadde amerikaneren forsoekt aa overnatte paa benkene paa sentralbanestasjonen. Han hadde imidlertid blitt jagd derifra av sikkerhetsvaktene, og hadde surret rundt hele natta for aa finne et rimelig sted aa overnatte. Temmelig nedbrutt fant han altsaa endelig riktig doer (vi har jo tidligere fortalt hvor vanskelig disse hostellene kan vaere aa oppdrive) i det vi var paa vei ut doera. Humoeret steg likevel et par hakk da vi sponset ham med to dollar slik at han hadde raad til et doegns hvile. Til tross for at 75 aaringens syn paa oesteuropeiske jenter er noe som byr oss sterk imot var han saapass sliten og nedbrutt at vi nesten syntes synd paa ham.

 Kiev har langt mer aa by paa enn gifteklare jenter 

Utenriksdepartementet

St.Michaels Square

Independence square

Independence square

Lesi Ukrainky blvd.

By-administrasjonen

  Det kan vaere kronglete aa sykle inn i storbyer i rushtrafikk Hans Christian fra VG og Oeyvind rusler mot Sentralbanestasjonen 

PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>