Malawi
onsdag, juni 9, 2010 at 13:52
KapptilKapp in Lake Malawi, Malawi, Malawi, Malawisjøen, Sykkel, Sykkeltur, Sykle, Sykling

Malawi er kanskje det landet i Afrika som har ord på seg for å huse de hyggeligste menneskene, den fineste innsjøen og de triveligste prisene. Mens vi har syklet fra soloppgang til solnedgang de siste dagene har vi sett frem til noen hviledager langs Malawisjøen. Etter å ha forlatt Tanzania trillet vi lett over grensa og ble møtt av overraskende mengder av unger som piplet frem blant busker og trær. Alle som en var de begeistret over å se hvite mennesker, og "mzungu, mzungu, mzungu" ble messet i takt fra buskene. Etter fem mil på malawisk jord og totalt 156 km denne dagen tok vi kvelden i Karonga, og fant frem til en restaurant med både kylling og spaghetti på menyen før vi gikk fornøyde til sengs i byens billigste hotell.

Vårt hotell.

Det ble advart om tyver...

...Og på innsida så det ut som i et fengsel.

Øyvind koser seg på cella.

Dag nummer to i Malawi ble av den idylliske typen. Etter fem mil tok vi en brusstopp og lappet en slange ved et lokalt diskotek hvor yndlingssangen stod på repeat og ble spilt på full guffe allerede klokken 11 på formiddagen. Utover dagen gikk veien like ved sjøen, og da vi kom til Chiweta og Viphya Lodge bestemte vi oss for å ta en tidlig ettermiddag og forlate sykkelsetet til fordel for litt strandliv. Viphya Lodge ble drevet av Phil, en "londoner" og "beach boy" med et historier nok for en hel bokserie. Etter et liv som bussjåfør i Øst- og Vest-Europa, Trailersjåfør i Midtøsten og Afrika, og dykker og altmuligmann i Kenya, Tanzania og Malawi de siste tretti årene, hadde fortellingene hans en underholdningsverdi som danker ut hvilket som helst TV-apparat. I løpet av kvelden lesset han innpå et dusin melkeglass med flybensin mens han blant annet røpet hemmeligheten bak hvordan man kan røyke hasj mens man dykker, samt hvor man kan få tak i gigantiske lilla bananer. 

Jørn og Øyvind i soloppgang.

Øyvind i soloppgang.

Et par lokale i soloppgang.

Det var idyllisk langs Malawisjøen.

Menn er noen svin...

Langs Malawisjøen finner en fantastiske strender.

Vi fikk både bada...

...Og sola oss.

Et bilde av et bilde av Phil.

Article originally appeared on Kapp til Kapp - Sykkelekspedisjon på langs over verden, fra Nordkapp til Kapp Agulhas (http://kapptilkapp.no/).
See website for complete article licensing information.